Ορεινή Αρκαδία Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε

Ήρθε η στιγμή να βγούμε εκτός νομού και να πεζοπορίσουμε σε έναν ονειρικό τόπο!!!
Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε στα χνάρια των Νυμφών και του τραγοπόδαρου θεού!!!
Την Κυριακή λοιπόν 1 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στην ορεινή Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στην πανέμορφη Βλαχέρνα 950m και από εκεί θα κάνουμε μια κυκλική διαδρομή (13-14 km) μεχρι το Σπηλαιοβάραθρο-Τρύπα Βλαχέρνας και πάλι πίσω μέσα από υπέροχα ελατοδάση και μαγικά οροπέδια!!!
Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής μας θα είναι περίπου 500m. και θα χρειαστούμε 5-6 ώρες.
Πράγμα που σημαίνει πως ειναι μια σχετικά εύκολη διαδρομή χωρίς τεχνικές δυσκολίες
Αυτονόητο ειναι οτι όλοι πρέπει απαραίτητα να έχουμε τα ορειβατικά μποτάκια μας στον βασικό μας εξοπλισμό άλλου είδος παπούτσι απαγορεύεται.
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να είναι ιδανικός για πεζοπορία σε μεγάλο υψόμετρο με Αραιή συννεφιά και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες δηλαδή αρκετό κρύο στα ψηλά (5°C-8°C) Αυτό θα το δούμε όμως πάλι μέχρι το Σάββατο.
Αυτά που θα χρειαστούμε όλοι μαζί μας είναι τα βασικά. Ορειβατικά μποτάκια οπωσδήποτε. Μπατόν για όποιον χρησιμοποιεί. Πόσιμο νερό όσο κρίνει ο καθένας οτι χρειάζεται. Σνακ, κολατσιό, όπως σοκολάτες, ξηρούς καρπούς, μπάρες κα. Εφεδρικά ζευγάρια κάλτσες. Φλις, ζακέτα φούτερ και τζάκετ αδιάβροχο καθώς και έναν φακό. Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στο βουνό, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πάντα για το χειρότερο.
Η μετακίνηση γίνεται με δικά μας μέσα, για αυτό όποιος δηλώνει συμμετοχή πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα αν διαθέτει όχημα καθώς και πόσους ακόμα προτίθεται να μεταφέρει. Λόγω πανδημίας, αν κάποιος δεν επιθυμεί να συνταξιδέψει με αγνώστους πρέπει να εξασφαλίσει την μετακίνησή του. Επίσης αν κάποιος οδηγός δεν θέλει να συνταξιδέψει με άγνωστο να το αναφέρει.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο (όνομα και επίθετο όλων όσοι δηλώνουν συμμετοχή και όχι πχ "4 άτομα", καθώς και αν διαθέτει αυτοκίνητο) κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook (https://www.facebook.com/groups/198663353548528) ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
Μια παράκληση από τους συντονιστές προς τα εν δυνάμει νέα μέλη. Πριν δηλώσετε συμμετοχή, αναλογιστείτε αν μπορείτε και έχετε την φυσική κατάσταση και τις δυνατότητες να ανταποκριθείτε σε μια ορειβατική διαδρομή. Να υπενθυμίσω οτι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό του και την ασφάλειά του. Οι αρχηγοί της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν το πρόγραμμα ανα πάσα στιγμή αν κριθεί απαραίτητο. Άτομα που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, την ελάχιστη φυσική κατάσταση και άρνηση συνεργασίας με τους αρχηγούς, θα αποκλείονται άμεσα.
Ραντεβού την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, στις 7:00πμ (έχουμε 2 ώρες ταξίδι περίπου) στην πλατεία Μαρούδα
Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/.../omada-oreinis-pezoporias...
Αρχηγοί ανάβασης
ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τηλ 6932548372
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. τηλ 6977666883 https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris
Κυρ, 25/10/2020 - 12:52 -- j.pastos