Λίμνη Δόξα - κορυφή Γαιδουρόραχη 1834m

Οι παρατηρητικοί τα είδατε τα χιόνια στο Παναχαϊκό σήμερα το πρωί το Σάββατο λοιπόν περιμένουμε αρκετό χιόνι στα ψηλά... και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσουμε το 2019 και να μπούμε στο πνεύμα των εορτών απο μια ψηλή χιονισμένη κορυφή!!!!
Την Κυριακή λοιπόν πάμε Κορινθία και πιο συγκεκριμένα στην πανέμορφη λίμνη Δόξα (885m) όπου από εκει θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μέχρι την κορυφή Γαιδουρόραχη 1834m
Η διαδρομή που θέλουμε να κάνουμε είναι περίπου 14km πήγαινε - έλα η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε περίπου 950m και ο χρόνος που θα χρειαστούμε περίπου 7-8 ώρες είναι δηλαδή μια μέτριας δυσκολίας μα πάρα πολύ όμορφη διαδρομή!!!
Χαμηλά κοντά στην λίμνη υπάρχει και το ιστορικό μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Φενεού όπου όσοι δεν ακολουθήσουν μέχρι την κορυφή μπορούν να γευτούν γλυκό Τριαντάφυλλο και τσίπουρο (όχι φυσικά τόσο καλό όσο το δικό μου αλλά καλό)
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι ιδανικός για πεζοπορία καθώς θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 5 με 8 βαθμούς ιδανικές συνθήκες δηλαδή... Αυτά θα τα δούμε όμως πάλι μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Εννοείται οτι δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς το αδιάβροχό του...
Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα γνωστά: ζεστά ορειβατικά μποτάκια. εφεδρικά ζευγάρια κάλτσες, ζεστά εσώρουχα (ισοθερμικά για όποιον έχει) παντελόνι ζεστό και αδιάβροχο (για όποιον έχει) φλις, μπουφάν, εφεδρικό αδιάβροχο και γενικώς ότι νομίζετε ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς. Μπατόν (όσοι έχουν) , ένα μικρό φακό, το παγούρι σας για το νερό, καπέλο και αντιλιακό, ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες ξηρούς καρπούς...) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..
Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το αναφέρει καθώς και πόσα άτομα μπορεί να πάρει (τα έξοδα όπως πάντα τα μοιραζόμαστε όλοι).
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 7.30 το πρωί στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και φύγαμε για να πατήσουμε το πρώτο χιόνι της χρονιάς!!!!
Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/post/omada-oreinis-pezoporias-asto-epikoinonoyme-perigrafi-kai-oroi-symmetohis
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook με το link https://www.facebook.com/groups/198663353548528/ ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
Τετ, 11/12/2019 - 23:47 -- j.pastos