Καστράκι - Βρύση της Γκόλφως

Ακούσατεεεε Ακούσατεεεεεεε
Ορειβάτες Πεζοπόροι φυσιολάτρες κι οδοιπόροι!!!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ Α.Σ.Τ.Ο. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
Το φεστιβάλ του συλλόγου μας ολοκληρώθηκε, το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά και δεν έχουμε πλεον καμία δικαιολογία για να μην πάρουμε τα βουνά την Κυριακή που μας έρχεται.
Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η πρώτη εξόρμηση της ομάδας θα είναι μια “εκδρομή γνωριμίας”. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητη η οικονομική συνδρομή στον σύλλογο. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι παλιοί γνώριμοι της ομάδας, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να έρθουν να γνωρίσουν την ομάδα, εφόσον έχουν την φυσική κατάσταση να μας ακολουθήσουν.
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου λοιπόν, θα περπατήσουμε στις βόρειες παρυφές του Χελμού... Πιο συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουμε απο το χωριό Σόλος (1050μ) και ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή περίπου 13 χλμ, θα επισκεφτούμε την ιστορική τοποθεσία Καστράκι και την Βρύση της Γκόλφως. Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής μας θα είναι περίπου 500μ. και θα χρειαστούμε περίπου 5-6 ώρες. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι σε δασικό χωματόδρομο. Υπάρχει και ένα κομμάτι της διαδρομής που είναι σε ανηφορικό μονοπάτι μέσα στο δάσος. Αυτό σημαίνει οτι όλοι πρέπει απαραίτητα να έχουμε τα ορειβατικά μποτάκια μας στον βασικό μας εξοπλισμό.
Μετά το πέρας της διαδρομής, θα μεταφερθούμε στο φθινοπωρινό τοπίο της λίμνης Τσιβλούς, όπου οι τολμηροί θα μπορούν και να κολυμπήσουν. Οι υπόλοιποι θα φάμε στην ταβέρνα που βρίσκεται στις οχθες της λίμνης.
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να είναι αίθριος, με αρκετά υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αυτό θα το δούμε πάλι μέχρι το Σάββατο.
Αυτά που θα χρειαστούμε όλοι μαζί μας είναι τα βασικά. Ορειβατικά μποτάκια οπωσδήποτε. Μπατον για όποιον χρησιμοποιεί. Πόσιμο νερό όσο κρίνει ο καθένας οτι χρειάζεται (θα βρούμε και στη βρύση της Γκόλφως). Σνακ, κολατσιό, όπως σοκολάτες, ξηρούς καρπούς, μπάρες κα. Εφεδρικά ζευγαρια κάλτσες σε περιπτωση που βραχούμε σε καποια περάσματα. Φλις, ζακέτα φουτερ και τζακετ αδιάβροχο. Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στο βουνό, οπότε πρεπει να είμαστε προετοιμασμένοι πάντα για το χειρότερο. Έναν φακό.
Η μετακίνηση γίνεται με δικα μας μέσα, για αυτό όποιος δηλώνει συμμετοχή πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα αν διαθέτει όχημα καθώς και πόσους ακόμα προτίθεται να μεταφέρει. Λόγω πανδημίας, αν καποιος δεν επιθυμεί να συνταξιδέψει με αγνώστους πρέπει να εξασφαλίσει την μετακίνησή του. Επίσης αν καποιος οδηγός δεν θέλει να συνταξιδέψει με άγνωστο να το αναφέρει.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο (όνομα και επίθετο όλων όσοι δηλώνουν συμμετοχή και όχι πχ "4 άτομα", καθώς και αν διαθέτει αυτοκίνητο) κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook (https://www.facebook.com/groups/198663353548528) ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. - Επικοινωνούμε has 1,983 members. Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. - Επικοινωνούμε Αν η ορειβασία ορίζεται σαν χώρος άθλησης, σαν ένα κοσμικό εβδομαδιαίο γεγονός,...

 

Μια παράκληση απο τους συντονιστές προς τα εν δυνάμει νέα μέλη. Πριν δηλώσετε συμμετοχή, αναλογιστείτε αν μπορείτε και έχετε την φυσική κατάσταση και τις δυνατότητες να ανταποκριθείτε σε μια ορειβατική διαδρομή ακόμα και τόσο μικρού βαθμού δυσκολίας. Να υπενθυμίσω οτι ο καθένας είναι υπέυθυνος για τον εξοπλισμό του και την ασφάλειά του. Οι αρχηγοί της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν το πρόγραμμα ανα πάσα στιγμή αν κριθεί απαραίτητο. Άτομα που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, την ελάχιστη φυσική κατάσταση και άρνηση συνεργασίας με τους αρχηγούς, θα αποκλείονται άμεσα.
Ραντεβού την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, στις 7:30πμ στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.
Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/.../omada-oreinis-pezoporias...
Αρχηγός ανάβασης Α': ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. τηλ 6977666883 https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris
Αρχηγός ανάβασης Β': ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τηλ 6932548372
Παρ, 02/10/2020 - 13:07 -- j.pastos