Καλλιφώνι (1.997μ.)

Τι λέτε? σαν πολύ δεν ξεκουραστήκαμε??
Αυτή τη φορά κι αφού λοιπόν ο καιρός μας δίνει ένα "παράθυρο" ακόμα για ψηλά λέω να το εκμεταλλευτούμε....
την Κυριακή λοιπόν 2 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσουμε να ανεβούμε σε μια ακόμη κορυφή του Ερύμανθου το Καλλιφώνι 1997m
Το μονοπάτι ξεκινάει κοντά στο μοναστήρι του Αγ Νικολάου (1030m) όπου θα αφήσουμε και τα αυτοκίνητα και ανηφορίζει μέσα σε πυκνό Ελατόδασος μέχρι περίπου την μέση της διαδρομής 1400m όπου και θα βγούμε στην αλπική ζώνη με συντροφιά σύμφωνα με την πρόβλεψη την συννεφιά...
Η διαδρομή είναι περίπου 8,5km πήγαινε - έλα η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε περίπου 1000m και ο χρόνος που θα χρειαστούμε περίπου 7-8 ώρες.
Είναι μια απαιτητική διαδρομή με αρκετά μεγάλες κλίσεις... η θέα όμως από την κορυφή θα μας αποζημιώσει!!!! (ψηλά πάνω απο τα 1600m το πιο πιθανό ειναι να συναντήσουμε και χιόνι γιαυτό θα χρειαστούμε Γκέτες)
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι ιδανικός για πεζοπορία καθώς θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 0 με 5 βαθμούς ιδανικές συνθήκες δηλαδή αλλά και τσουχτερό κρύο Αυτά θα τα δούμε όμως πάλι μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Εννοείται οτι δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς το αδιάβροχό του..
Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα γνωστά: ζεστά ορειβατικά μποτάκια.Γκέτες εφεδρικά ζευγάρια κάλτσες, ζεστά εσώρουχα (ισοθερμικά για όποιον έχει) παντελόνι ζεστό και αδιάβροχο (για όποιον έχει) φλις, μπουφάν, εφεδρικό αδιάβροχο και γενικώς ότι νομίζετε ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς. Μπατόν (όσοι έχουν) , ένα μικρό φακό, το παγούρι σας για το νερό, καπέλο και αντιλιακό, ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες ξηρούς καρπούς...) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..
Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το αναφέρει καθώς και πόσα άτομα μπορεί να πάρει (τα έξοδα όπως πάντα τα μοιραζόμαστε όλοι).
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 7.30 το πρωί στην πλατεία Μαρούδα και φύγαμε για τα 2000m υψόμετρο
Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/post/omada-oreinis-pezoporias-asto-epikoinonoyme-perigrafi-kai-oroi-symmetohis
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook με το link https://www.facebook.com/groups/198663353548528/ ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
Τρί, 28/01/2020 - 22:35 -- j.pastos