Εξόρμηση στο Σούβαρδο Καλαβρύτων (Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. - Επικοινωνούμε)

Δεν πιστεύω να τρομάξετε με μερικές βροχούλες που θα πέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γιατί την Κυριακή που μας έρχεται, η ομάδα ορεινής πεζοπορίας ΑΣΤΟ- επικοινωνούμε θα εξορμήσει.
Αυτή τη φορά θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Σούβαρδο Καλαβρύτων που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.155 μέτρων και από εκεί θα ανεβούμε στις κορυφές Καστράκι 1615m και κακόπορτο 1687m
Η διαδρομή που θέλουμε να κάνουμε είναι περίπου 9km πήγαινε - έλα η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε περίπου 500m και ο χρόνος που θα χρειαστούμε περίπου 5-6 ώρες. Είναι μια σχετικά εύκολη αλλά και πάρα πολύ όμορφη διαδρομή!!!
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνει να είναι ιδανικός για πεζοπορία μιας και θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και αρκετό κρύο στα ψηλά... θερμοκρασίες 6-8°C αυτό όμως θα τα δούμε πάλι μέχρι το Σάββατο
Χειμερινός λοιπόν εξοπλισμός...
Αυτά που θα χρειαστούμε μαζί μας είναι τα γνωστά: ζεστά ορειβατικά μποτάκια (αν είναι και αδιάβροχα ακόμα καλύτερα. Μην μου έρθει κανείς με αθλητικά...) 2 ζευγάρια κάλτσες, ζεστά εσώρουχα (ισοθερμικά για όποιον έχει) παντελόνι ζεστό και αδιάβροχο (για όποιον έχει) φλις, μπουφάν, εφεδρικό αδιάβροχο και γενικώς ότι νομίζετε ότι θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς..
Μπατόν (όσοι έχουν) ένα μικρο φακό, το παγούρι σας για το νερό, ότι φαγώσιμο θέλει ο καθένας μας (σοκολάτες ξηρούς καρπούς...) και ένα σακίδιο πλάτης για να βάλετε μέσα ότι δεν θα φοράτε..
Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα για αυτό όποιος διαθέτει αυτοκίνητο το αναφέρει καθώς και πόσα άτομα μπορεί να πάρει (τα έξοδα όπως πάντα τα μοιραζόμαστε όλοι)
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 7.30 το πρωί στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και πάμε αυτή τη φορά να απολαύσουμε τα υπέροχα δάση του Χελμού αλλά και την τελευταία εξόρμηση του Φθινοπώρου !!
Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί ανα πάσα στιγμή αν ο αρχηγός της εξόρμησης κρίνει οτι υπάρχει σημαντικός λόγος, κυρίως πρόληψης και ασφάλειας.
Να υπενθυμίσω σε όλους οτι στις εκδρομές της ομάδας μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέλη του συλλόγου ΑΣΤΟ- επικοινωνούμε, όσοι δηλαδή έχουν πληρώσει την συνδρομή τους για τη σεζόν 2019-2020.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει ή να συμμετέχετε με σχόλιο (όνομα και επίθετο όσων δηλώνουν συμμετοχή) κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook https://www.facebook.com/groups/198663353548528/ ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
 
Καλή μας διασκέδαση!!!!!!
 
Αρχηγός ανάβασης Α'. ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
τηλ. 6932548372, email: [email protected] https://www.facebook.com/giannis.pastos.98
Αρχηγός ανάβασης Β': ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, τηλ.6977666883, email: [email protected] https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris
Τετ, 20/11/2019 - 16:08 -- j.pastos