Ερύμανθος-Κορυφή Προφήτης Ηλίας (2125m) Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε

Μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα και μιας και η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 2000 μέλη λέω αυτή την Κυριακή να πάμε κάπου που θα ξεπεράσουμε τα 2000m υψόμετρο για πρώτη φορά για την καινούργια ορειβατική χρονιά!!
Την Κυριακή λοιπόν 18 Οκτωβρίου θα περπατήσουμε στον αγαπημένο μας Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουμε από το χωριό Καλέτζι 950m υψόμετρο και θα ανέβουμε στην τρίτη ψηλότερη Κορυφή του βουνού τον Προφήτη Ηλία 2125m υψόμετρο.
Η υψομετρική διαφορά της διαδρομής μας θα είναι περίπου 1175m. και θα χρειαστούμε περίπου 7-8 ώρες.
Πράγμα που σημαίνει πως ειναι μια δύσκολη από την πλευρά καλής φυσικής κατάστασης διαδρομή....
Αυτονόητο ειναι οτι όλοι πρέπει απαραίτητα να έχουμε τα ορειβατικά μποτάκια μας στον βασικό μας εξοπλισμό άλλου είδος παπούτσι απαγορεύεται.
Ο καιρός με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να είναι ιδανικός για πεζοπορία σε μεγάλο υψόμετρο με Αραιή συννεφιά και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες δηλαδή αρκετό κρύο στα ψηλά (5°C-8°C) Αυτό θα το δούμε όμως πάλι μέχρι το Σάββατο.
Αυτά που θα χρειαστούμε όλοι μαζί μας είναι τα βασικά. Ορειβατικά μποτάκια οπωσδήποτε. Μπατόν για όποιον χρησιμοποιεί. Πόσιμο νερό όσο κρίνει ο καθένας οτι χρειάζεται. Σνακ, κολατσιό, όπως σοκολάτες, ξηρούς καρπούς, μπάρες κα. Εφεδρικά ζευγάρια κάλτσες. Φλις, ζακέτα φούτερ και τζάκετ αδιάβροχο καθώς και έναν φακό. Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στο βουνό, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πάντα για το χειρότερο.
Η μετακίνηση γίνεται με δικά μας μέσα, για αυτό όποιος δηλώνει συμμετοχή πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα αν διαθέτει όχημα καθώς και πόσους ακόμα προτίθεται να μεταφέρει. Λόγω πανδημίας, αν κάποιος δεν επιθυμεί να συνταξιδέψει με αγνώστους πρέπει να εξασφαλίσει την μετακίνησή του. Επίσης αν κάποιος οδηγός δεν θέλει να συνταξιδέψει με άγνωστο να το αναφέρει.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει η να συμμετέχετε με σχόλιο (όνομα και επίθετο όλων όσοι δηλώνουν συμμετοχή και όχι πχ "4 άτομα", καθώς και αν διαθέτει αυτοκίνητο) κάτω από την ανακοίνωση στην Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε στο facebook (https://www.facebook.com/groups/198663353548528) ή στέλνοντάς τη στο e-mail [email protected]
Μια παράκληση απο τους συντονιστές προς τα εν δυνάμει νέα μέλη. Πριν δηλώσετε συμμετοχή, αναλογιστείτε αν μπορείτε και έχετε την φυσική κατάσταση και τις δυνατότητες να ανταποκριθείτε σε μια ορειβατική διαδρομή. Να υπενθυμίσω οτι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό του και την ασφάλειά του. Οι αρχηγοί της εξόρμησης διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν το πρόγραμμα ανα πάσα στιγμή αν κριθεί απαραίτητο. Άτομα που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, την ελάχιστη φυσική κατάσταση και άρνηση συνεργασίας με τους αρχηγούς, θα αποκλείονται άμεσα.
Ραντεβού την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, στις 8:00πμ στην πλατεία Μαρούδα
Θα πω πάλι σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να διαβάσουν πρώτα τους κανόνες - προϋποθέσεις που υπάρχουν εδώ: https://www.astopatras.gr/.../omada-oreinis-pezoporias...
Αρχηγός ανάβασης Α': ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τηλ 6932548372
Αρχηγός ανάβασης Β': ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. τηλ 6977666883 https://www.facebook.com/dimitrios.tsagkaris
Τετ, 14/10/2020 - 16:10 -- j.pastos