ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Α.Σ.Τ.Ο.Κατασκήνωση 2013 στη Βωβούσα (Βάλλια Κάλντα)

 ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Α.Σ.Τ.Ο.Κατασκήνωση 2013 στη  Βάλλια Κάλντα

PictureΣε δύσκολους καιρούς, μιά ομάδα νέων, επικοινωνεί, ζεί μέσα στη φύση και μαθαίνει να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις στις δυσκολίες της ζωής. Κάπως έτσι ετοιμάζεται να κτίσει το όνειρό της.

Μετά από μία δημιουργική χρονιά που "δούλεψε" το θέμα της διαφήμισης, του καταναλωτισμού και της δικής τους παγκοσμιοποίησης, βρέθηκε για πέντε μέρες στο καταφύγειο της Βωβούσας στη Βάλλια Κάλντα.

Ήταν για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία για την οποία θα επανέλθουμε αργότερα. Καταλάβαμε επι τέλους, πως οι άνθρωποι πρέπει να επικοινωνούν και κυρίως να μην  περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους μόνο από τους επαγκελματίες της πολιτικής.

Χρειάζεται να ξανααποκτήσουν φωνή και να εμπιστευτούν το ένστικτό τους και το δικό τους όνειρο. Έτσι λοιπόν μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια, επαφή με τη φύση και βιωματικό θέατρο, στηριγμένο στο θέατρο του καταπιεσμένου, κλείσαμε το φετινό μας κύκλο ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη. Με το ίδιο κέφι και απόφαση για επικοινωνία και δράση.

"Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι. Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας. Αιώνες μοναξιάς. Τώρα μη. Μη με σταματάς. Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού. Ονειρεύομαι ελευθερία. Μέσα απ' του καθένα την πανέμορφη ιδιαιτερότητα ν' αποκαταστήσουμε του Σύμπαντος την Αρμονία. Ας παίξουμε. Η γνώση είναι χαρά. Δεν είναι επιστράτευση απ' τα σχολεία Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ. Μεγάλα όνειρα στον ουρανό. Εργάτες με δικά τους εργοστάσια συμβάλουν στην παγκόσμια σοκολατοποιία. Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ. Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές». Οι φυλακές τους «τρομοκράτες» Η μοναξιά τους «απροσάρμοστους». Το προϊόν την «ανάγκη» Τα σύνορα τους στρατούς Όλα η ιδιοχτησία. Βία γεννάει η Βία. Μη ρωτάς. Μη με σταματάς. Είναι τώρα ν' αποκαταστήσουμε του ηθικού δικαίου την υπέρτατη πράξη. Να κάνουμε ποίημα τη Ζωή. Και τη Ζωή πράξη. Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ

Κατερίνα Γώγου.

και μια πρώτη συλλογή από φωτογραφίες... Πρώτη γιατί είναι καλοκαίρι και θα ακολουθήσουν κι άλλες...

Δευ, 05/08/2013 - 23:55 -- sakis.roditis